Kiama

, Kl. 00:20 |Förra veckan var väldigt händelserik. Eftersom Malin hade ledigt och även huset för sig själv försökte vi utnyttja det maximalt. Vi gick ut och partaja på en onsdag, hade sleepover, kollade på skräckfilm, lagade lyxmiddag och gjorde en spontan roadtrip till Kiama. Kiama ligger inte långt ifrån Sydney, men det var ändå var det så annorlunda. Det var mycket grönare, så det påminde nästan lite om Schweiz (med undantag för palmerna). Eftersom resan var spontan hade jag inte möjlighet att ta med min systemkamera, men det var skönt att bara ha mobilen. Såhär borde man utnyttja varje ledig dag!
 
Under lördagen och söndagen var det surftävling i Cronulla med surfare från hela Australien. Detta betydde att det blev en hel del strandhäng för att kolla in surfingen/snygga killar (haha). Under lördagen blev det en sväng in till stan för att träffa en svensk och hans italienska kompisar. Några av italienarna bodde i en lägenhet mitt inne i stan (med grym utsikt över Sydney), så här spenderades början av kvällen. Ibland önskar man att man inte var au pair, utan hade ett vanligt jobb och kunde hyra en lägenhet tillsammans med sina kompisar istället. I måndags var det Australia Day, vilket innebär att de flesta hade ledigt, inklusive mig själv. Eftersom vädret var så tråkigt blev det inte så mycket mer än att åka in till stan, igen, och gå runt i Darling Harbour och The Rocks där det var marknad. Hörde på radion idag att det var 19 månader sedan det regnade så mycket här som det har gjort de senaste dagarna. Det är konstigt att vädret kan ändras så snabbt, från 35 grader och strålande sol till sverigeväder. Igår använde jag mina jeans för första gången på väldigt länge, vilket inte alls var skönt...
 
//Clara


En mulen dag i Brisbane

, Kl. 14:59 |
Idag tog jag med mig kameran i väskan och tog några foton av Brisbane när jag var ute och gick. Det är alltså i denna stad jag bor nu. På den nedre bilden kan man faktiskt se lite av det 45 våningar (!) höga hus, som mitt rum ligger i. Jag börjar inse hur bra till det faktiskt ligger nu när jag gått runt väldigt mycket i området och det är ju rätt så coolt att bo i ett sånt högt hus. Fast bor gärna inte i rummet längre än nödvändigt ändå... (haha)
 
Förutom att ta några bilder, har jag idag hunnit med en del annat. På förmiddagen mötte jag upp en jättesnäll svensk tjej på ett bibliotek där vi båda satt och sökte jobb (jag har dock inte lyckats få något än). På biblioteket finns nämligen gratis datorer och wifi, så det är rätt så smidigt att använda. Efter några timmar gick vi tillsammans och satte oss och åt på en sushi-restaurang. Alltså jag har aldrig riktigt förstått mig på hypen över sushi tidigare, utan mer tyckt att det är okej, men nu har jag faktiskt börjat gilla det mer och mer. Här i Australien finns sushi typ överallt och det är väldigt vanligt med längre sushirullar som går att äta med bara händerna typ. Sushirullarna finns med hur många olika fyllningar som helst och är dessutom billiga, så det är toppen!
 
Efter lunchen gick jag genom en marknad och tog mig tillbaka till biblioteket där jag spenderade ytterligare några timmar. Sen på kvällen mötte jag upp en annan jättegullig svensk tjej som heter Cajsa. Vi gick först runt lite, men satte oss sedan på ett ställe och åt middag tillsammans. Vi hade det jättetrevligt och satt länge och pratade om allt möjligt. Det är lite kul att jag har fått kontakt med så många svenskar här, man känner sig verkligen mer som hemma när man träffar dem. Känns jättekul!
 
//Emilia
 


Helicopter ride

, Kl. 11:35 |
I julas fick jag världens coolaste julklapp, nämligen en helikoptertur över Sydney! Jag trodde att det skulle vara läskigt och var från början lite nervös, men när vi väl var uppe i luften var det bara häftigt. Utsikten var svårslagen och det kändes som de trettio minuter vi faktiskt åkte runt över Sydney bara var fem. Mina julklappar till Anna och Brad kändes efter denna tur väldigt små...
 
//Clara