Tillbaka från Sydney

, Kl. 12:59 |
Nu är jag tillbaka från min Sydneyresa. Jag har haft tre riktigt härliga heldagar hos Clara och här får ni se fyra mobilbilder därifrån. Jag tog även en hel del bilder med kameran, så en del av dem kommer säkert upp här sen. Det känns som att vi hann med en hel del på den korta tid jag var där och det blev en väldigt lyckad resa, även fast jag nu fått flera skavsår på fötterna, lyckats bränna mig ordentligt i solen och fått ont i halsen (kul...). Det var hur som helst riktigt roligt att träffa Clara igen och spendera tid med henne. Jag kan skriva lite mer om vad vi gjorde när jag lägger upp bilder från dagarna, så ni får hålla utkik. :)
 
//Emilia
 


nitton år

, Kl. 23:12 |
Igår var det den 23e november och alltså min födelsedag. Jag har nu fyllt nitton år och jag lovar, jag känner mig så mycket äldre nu (eller inte... haha). Det kändes verkligen konstigt att fylla år här nere i värmen och utan att bli firad av min familj som vanligt, men jag fick en väldigt bra dag i alla fall. Jag hade inte förväntat mig så mycket, men blev firad en hel del av familjen jag bor hos, så dagen blev över förväntan. Eftersom vi sov på hotell som jag skrev tidigare, blev jag väckt med finsång där (så gulligt!) och sen gick vi för att äta hotellfrukost tillsammans. På förmiddagen var det fullt upp med den svenska julmarknaden där jag höll i pyssel för barn och det blev väldigt lyckat. Barnen gick även ett luciatåg, så himla söta. Efter marknaden åkte vi tillbaka hem till Mooloolaba och det jag gjorde mer under min födelsedag var att bada i poolen med de andra, skypea med familjen hemma i Sverige, prata/skriva med flera andra kompisar och äta finmiddag. Jag hade önskat mat och det blev ungsrostade rotfrukter och potatis med grillat kött och hemmagjord bea, såå gott! Sen blev det chokladtårta till efterrätt, mums! Jag öppnade även några presenter som jag fått med mig hemifrån Sverige (hur gulligt är inte det?!) och fick även några jättefina saker av familjen här. Hade verkligen inte förväntat mig att få något alls, så blev jätteglad. Blev även så himla rörd över alla grattis jag fick från kompisar och här av familjen. TACK alla ni som på olika sätt förgyllde min födelsedag här down under, ni är så fina allihopa!
 
//Emilia
 


Najs

, Kl. 13:40 |
De senaste dagarna här har varit väldigt najs faktiskt. Det har varit varmt, jag har badat och solat, ätit för mycket god mat, köpt min favoritfrappé på mcdonalds, träffat nya människor, gått ut i Cronulla, tagit en lång sovmorgon, gjort en kladdkaka, lyssnat på bra musik och bara tagit det lugnt. Om det fortsätter såhär kommer pengarna gå åt snabbt. Hemma, då jag pluggade, jobbade och dansade, gick det knappt åt några pengar, för då hade jag inte någon tid att spendera dem. Här därimot är det annorlunda, haha...
 
Denna vecka kommer vädret inte vara lika bra som det har varit, men det gör inte så mycket, för Emilia kommer ju hit!!