Surfning

, Kl. 23:52 |
En bild på när jag lyckades komma upp på surfbrädan

I förrgår gick jag, mina brorsor och min kusin på en surfskola i 1770 och det är en sak jag verkligen velat testa på här i Australien, som jag nu kan checka av från listan. Det var väldigt kul, men rätt så jobbigt. Kroppen blev ganska utmattad av tre timmars försök till surfning, dessutom fick jag in en hel del saltvatten i både näsa och mun och så skrapade jag upp både lår och armbågar en del på surfbrädan. Jag lyckades ändå komma upp några gånger och det var häftigt när man verkligen fick till timingen rätt, så man kunde glida med vågen hela vägen in till stranden. Jag tror absolut att jag kommer surfa igen, skulle va kul att bli ännu bättre på det. ;)

Nu är vi inte längre i Agnes Water/1770, utan har åkt vidare till Maryborough där vi nu sovit en natt. Idag ska vi vidare till Fraser Island som jag hört så himla mycket om, så det ska bli riktigt häftigt att komma dit. Det är verkligen en av de platser jag har velat besöka här i Australien innan jag åker hem till Sverige. (Kanske blir ett till besök för mig där, eftersom jag och Clara vill dit när vi ska resa runt sen). Jag kanske inte har någon täckning där ute, så vi får se om jag lyckas uppdatera något därifrån. Vi ska vara där två nätter och efter det ska vi tillbaka mot Mooloolaba. Vi hörs! 

//EmiliaJulen 2014

, Kl. 11:52 |
Här kommer fyra Instagrambilder från min jul 2014

Bloggen har inte uppdaterats på några dagar nu och det beror mest på att min familj (och min ena kusin) har kommit hit, som jag skrev om, så jag har velat spendera så mycket tid som möjligt med dem. Dessutom har jag haft fullt upp med att packa ihop för att flytta ut från huset jag bodde i. Eva och Kristian hyr det huset och tyvärr var det bokat i en vecka över jul redan innan, så vi var tvugna att flytta ut och så ska vi flytta in igen på nyårsafton. Så nu under en veckas tid reser jag runt med min familj och vi befinner oss för tillfället i Agnes Water, eller 1770 som det också brukar kallas. 
 
Det har varit en väldigt annorlunda jul och jag har verkligen inte haft julkänslor. Jag tror att det är både vädret här och att vi har åkt runt som har påverkat det. Eftersom vi lämnade huset på julafton, så kunde vi inte riktigt fira någon jul, utan det skulle kunnat vara vilken annan dag som helst. Har ändå haft några riktigt härliga dagar nu och jag klagar verkligen inte.
Jag hoppas att alla ni andra hade en härlig jul hemma i Sverige! :)
 
//Emilia
 


Currimundi lake + vad som händer idag

, Kl. 22:30 |
 Här kommer lite fler bilder från när jag och Clara var med "min" familj vid Currimundi lake. När vi var där så badade vi, plockade snäckor, fotade och gjorde lite konster. Alla konster kanske inte är de mest graciösa (haha), men det blev lite häftiga bilder ändå. Fast jag kan säga att det blev en hel del misslyckade bilder när vi ramlade eller helt enkelt inte fick till någon bra pose och de är så roliga att kolla på. Haha, det är nästan så att man skulle lägga upp några av dem bara för att. Förresten så ser ni på första bilden den delen där vattnet från havet kommer in till själva insjön, som jag försökte förklara tidigare. 
 
Idag ska bli en rolig dag, för just nu är min familj och en av mina kusiner påväg hit till Australien. De landar om bara några timmar och det ska bli riktigt kul att träffa dem. Jag kommer resa runt lite med dem i en vecka innan de åker nedåt mot Sydney och fortsätter resan själva. De kommer antagligen vara väldigt jetlagged, men vi ska ändå ses och äta luch tillsammans idag. Så taggad! :D
 
//Emilia