Surfers Paradise + Brisbane + Hejdå

, Kl. 14:15 |

Tjatja bloggen! Sedan förra gången jag skrev här har jag hunnit med att vara i både Surfers Paradise och i Brisbane. Surfers Paradise var väldigt annorlunda från Byron Bay, men jag gillade det ändå. Vi hängde mest på stranden, men var även på marknad en kväll och var ute och sprang två gånger (!). Det är svårt att få bra träningsrutiner när man inte stannar på samma ställe i mer än tre dagar. I Brisbane lyckades vi hamna på ett hostel med sköna roommates, så dem hängde vi med en hel del under tiden vi bodde där. Imorse checkade vi ut därifrån för att fortsätta våra östkustenresor. För Malin och Cecilia var det dags att åka vidare upp till Noosa, och för mig var det dags att åka till Emilia. Det kändes lite sorgligt att säga hejdå till Malin och Cecilia. Malin är den person jag har varit med mest det senaste halvåret och att "vår" tid tillsammans i Australien är slut känns konstigt. Cecilia träffade jag bara för några veckor sedan, men vi har ändå hunnit ha så roligt tillsammans. Jag kommer sakna båda två, men jag är övertygad att vi kommer ses i Sverige. Om vi har tur kanske vi också hinner ses en snabbis här i Australien. Jag och Emilia kommer i princip göra exakt samma grejer som Malin och Cecilia, bara att vi gör det någon dag efter dem (vilket är rätt så typiskt...).
 
Nu sitter jag på golvet i Emilias rum och snart tänkte vi starta en film. Förhoppningsvis lyckas jag hålla mig vaken, men vi får se hur det går. Godnatt! Anzac day

, Kl. 09:30 |
I lördags var det Anzac day här i Australien, vilket är en väldigt stor och viktig dag för aussies, där man minns och hedrar de som kämpade och de som dog i första världskriget. En stor parad gick genom staden och det var en del event som pågick. Jag, Cajsa och Senita hade sovit över hos Jennifer och tog oss tillsammans in till stan där vi mötte upp tre tyska tjejer. När vi åkte från Jennifer fick vi varsin rosmarinkvist av hennes värdmamma, som man tydligen skulle ha på sig under dagen (och som jag satte på min boost-juice på bilden). Vi alla gick runt en del och hade tänkt ta oss till paraden, men lyckades komma lite sent... Istället såg vi lite av den på en bildskärm och hängde mest vid south bank där vi chillade på en gräsmatta, gick på en marknad och åt och drack mycket gott. Tyvärr så var jag tvungen att lämna tjejerna rätt så tidigt, för jag skulle iväg och jobba, men det blev en bra början på lördagen i alla fall. Härligt gäng det där! 

Förresten så var det ovärt att jag åkte hem för jobbet, för alla restauranger behövde stängas på grund av att det inte fanns tillräckligt med gas kvar för att försörja alla restauranger vid shoppingcentret. Utan gasen kunde ingen laga mat, så alla ställen var alltså tvungna att stänga och jag började inte ens mitt jobbpass, utan satt länge och  väntade ifall det var så att jag skulle börja senare... (Vilket alltså inte hände.) Rätt segt med andra ord. Efter det åkte jag tillbaka in till stan och gick ut med tjejerna, så det blev ett lyckat och roligt avslut på lördagen ändå.

//EmiliaSurfers Paradise

, Kl. 14:58 |
För några helger sedan åkte jag, Cajsa och Jennifer (bästa trion) iväg till Surfers Paradise och hade en riktigt härlig dag där. Vi spenderade största delen av dagen på stranden, men gick även på marknad, åt god mat och försökte rätt så länge få till några lyckade hoppbilder (vilket resulterade i en hel del roliga foton). Jag kollade igenom alla foton och insåg att jag inte har lagt upp några av dem, så det fick bli ett inlägg nu istället (fast just nu känner jag inte för att lägga upp några av de misslyckade bilderna i alla fall, så det får vänta ett tag, haha). :)
 
//Emilia