Julia Creek

, Kl. 12:48 |













Nu befinner vi oss alltså i Julia Creek, en liten stad i nordvästra Queensland. Här bor cirka 400 personer och en stor del av befolkningen livnär sig på antingen kossor, får eller gruvarbete. Med gångavstånd till allt märks det verkligen hur liten staden är. Alla nödvändigheter finns, men inte så mycket mer. Om man ska handla mat kan man faktiskt välja mellan två olika mataffärer, men för det mesta finns det bara en av varje slag. Det finns en restaurang, en skola (med endast två klasser), ett dagis, en bensinstation o.s.v. Vi hade hoppats på att det skulle finnas fler här i vår ålder som vi kunde umgås med, men de flesta verkar flytta härifrån då de ska börja high school eftersom det inte finns någon ordentlig skola för äldre barn. Tydligen finns det bara en som går i high school här. Julia Creeks första gym (ett obemannat rum med maskiner) öppnade för ett tag sedan, så där verkar det har blivit ganska poppis att hänga. Nu finns det även en dansskola i staden där vi båda har fått vikariera som danslärare eftersom det bara finns en riktig danslärare. Även om barnen som dansar inte är äldre än tolv år har det varit lite nervöst, men det har gått rätt så bra ändå.

Anledningen varför vi är här är för att samla ihop resten av de 88 farmdagar som behövs för att kunna ansöka om ett andraårsvisum här i Australien. Än vet vi inte om vi kommer att använda andraårsvisumet eller inte, men det känns bra att ha möjligheten att kunna komma tillbaka på ett liknande visum om vi skulle vilja. 

Det vi gör här i Julia Creek är att arbeta som nannys. Vi arbetar i en familj med tre barn: en treåring, en åttaåring och en tioåring. Vi hjälper både till med barnen och med olika hushållssysslor. Trots att det inte finns så mycket att göra här på helgerna trivs vi väldigt bra. Familjen vi jobbar för är jättetrevliga och vill verkligen att vi ska känna oss som en del av familjen. Här får vi verkligen uppleva "the australian outback", vilket är annorlunda från det vi tidigare har fått se. Surfarna har bytts ut mot cowboys och naturen drar mer åt det bruna hållet än det gröna. Hemma skulle man skratta om man såg någon med cowboyhatt och cowboyboots, men här är det standardoutfiten (tillsammans med skjorta och wranglerjeans). 

Nu har vi börjat fundera på vad vi ska göra under vår sista tid i Australien. Det är konstigt hur snabbt tiden har gått, men vi har ändå hunnit göra så mycket. Vi är glada att vi nu trivs på stället vi befinner oss på så att vi kan se fram emot fortsatt resande. 

See yaa!!



Kom ihåg mig?