Sista tiden på farmen

, Kl. 03:55 |
Dagsutflykt till en annan hage
Snygg frisyr och byxor fulla med taggar 
Ny kohage på g
Vattenspridare XXL
Slipning av stålstaket och en nyfunnen kompis
När barnen hade skollov följde vi med på upptäcksfärd
Vi hängde med cowboysar på rodeo
Under vår sista arbetsvecka skulle de vi jobbade för på en biff bal (ja, allt handlade om kossor och kött). Vi fick ett eget motellrum där vi hängde medan de var på balen och det kändes extremt lyxigt att kunna äta restaurangpizza i ett rent och varmt rum. Vi var flitiga med att räkna ned dagarna.
Sista dagen fick vi vara med och bränna en av kohagarna, vilket var både spännande och läskigt. 

Hej igen! Här kommer en liten uppdatering om vad som har hänt den senaste tiden. Vi jobbade på farmen i sju långa veckor. Under denna tid fick vi lära oss många nya saker och uppleva något helt annat än vad vi varit vana vid här i Australien. Vi som tidigare alltid hade haft nära till stranden och tid för socialt liv, hade nu inte någon som helst tid att träffa andra personer än familjen vi jobbade för. Eftersom vi jobbade runt 90 timmar i veckan hade vi inte så mycket fritid. Under tiden vi var där hade vi inte en enda hel ledig dag och all vår lediga tid lades på att äta, sova, tvätta och se film. Om vi hade mer ledig tid hade vi ändå inte kunnat ta oss från farmen, eftersom vi ändå inte hade någon egen bil. 
 
Att farmarbete kan vara tufft visste vi sedan innan, men eftersom vårt arbete också gick ut på att vara assistenter åt en förlamad man, blev det lite annorlunda från vad vi hade väntat oss. Ingen av oss hade gjort något liknande tidigare, vilket var en av anledningarna till varför mycket kändes jobbigt. Tidiga morgnar och att ständigt ta order blev rätt så påfrestande, men vi fick lära oss extremt mycket och uppleva saker som vi aldrig upplevt tidigare. Vi har nu kört traktor, fyrhjuling och minibuss, hjälpt till att valla kossor, byggt staket, grävt alldeles för många gropar, sprayat träd och ogräs i timmar, rengjort släp fyllda med ko/hästbajs och odlat ton av gräskakor till kossorna. Efter några veckor fick vi in rutiner som gjorde att dagarna blev lite roligare. Vi ställde väckarklockan på fem varje morgon för att hinna se en halvtimme film innan det var dags att jobba och försökte göra så goda middagar som möjligt i vårt icke utrustade kök. Vi kokade både pasta, ris och grönsaker i micron och lyckades även få till microlagade bröd, pizzor och pajer. 

För ungefär två veckor sedan lämnade vi farmen för att ta oss till en annan del av Australien. Innan vi hoppade på bussen som skulle ta oss upp till Townsville, hann vi med att gå runt lite i shoppingcentrumet i Bundaberg. Det var riktigt skönt att ha vår första lediga dag på över sju veckor och vi njöt av att bara kunna strosa runt i affärerna. Att vi dessutom lyckades vinna en Bacon deluxe burgare och en pommes gjorde inte dagen sämre. Efter lunchen begav vi oss till busstationen där en efterlängtad 15 timmars busstur väntade (dvs 15 timmars tid för chill!). Klockan sju på morgonen dagen efter kom vi fram till Townsville där vi hade en dag att spendera innan ytterligare en busstur väntade. 

Fler inlägg väntar.

//Clara & Emilia
 Kom ihåg mig?